Όροι χρήσης

Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας
________________________________________

Αν δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή και θέλετε να κάνετε, διαβάστε προσεκτικά τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και μετά προχωρήστε στη διαδικασία.

Αν έχετε ήδη κάνει εγγραφή, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε αποδεχθεί τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και έχετε υποχρέωση να τους τηρείτε.

Βασικοί Κανόνες Λειτουργίας
________________________________________

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της σελίδας και τις υποχρεώσεις που έχετε όταν εγγραφείτε.
Η σελίδα προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο χρήστης του διαδικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά.

Οι Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας μπορούν να τροποποιηθούν ή καταργηθούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους χρήστες, συγγραφείς, εκδότες και αναγνώστες.

Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή δημοσίευση των κειμένων των συγγραφέων και σχολιασμό από αναγνώστες στην σελίδα.
Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στην σελίδα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης και Κανόνων Λειτουργίας.

Εγγραφή και Λογαριασμός Χρήστη
________________________________________

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Θα σας ζητηθεί επίσης η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο.
• Δεν μπορούν να γίνουν πολλαπλές εγγραφές χρηστών με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
• Κάθε χρήστης με την εγγραφή του αποδέχεται τους Όρους χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας της ιστοσελίδας αυτής και έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για αυτούς τακτικά σε περίπτωση τροποποιήσεων.
• Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας δεσμεύεται ότι δεν θα δημοσιοποιήσει για κανέναν λόγο, προσωπικά στοιχεία χρηστών.
• Όλα τα στοιχεία των χρηστών που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις Αρχές, εάν ζητηθούν.
• Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Analytics για συλλογή στατιστικών στοιχείων (από ποια χώρα έχουν πρόσβαση στη σελίδα, ποια γλώσσα χρησιμοποιούν, ποιο browser και λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούν, εάν έχουν πρόσβαση από υπολογιστή ή κινητό κλπ.) των χρηστών που την επισκέπτονται, για τη συνεχή βελτίωσή της. Τα στατιστικά στοιχεία συλλέγονται ανώνυμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση.

Συμπεριφορά και Δεοντολογία Χρηστών
________________________________________

1) Κάθε χρήστης πρέπει να έχει υπόψη του ότι τα κείμενα που δημοσιεύονται στην παρούσα σελίδα αποτελούν πνευματικά προϊόντα των δημιουργών τους, που αναρτώνται εδώ από τους ίδιους και προστατεύονται σύμφωνα με τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

2) Oι δημοσιεύσεις των κειμένων των συγγραφέων θα πρέπει να είναι στα Ελληνικά. Τα σχόλια των αναγνωστών θα πρέπει να είναι επίσης γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες, εκτός από περιπτώσεις που υπάρχει αντικειμενικό κώλυμμα (π.χ. δημοσίευση από το εξωτερικό από χρήστη που δεν διαθέτει πληκτρολόγιο με ελληνικούς χαρακτήρες).

3) Δεν επιτρέπονται ύβρεις, προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προς άτομα και ομάδες, κακόβουλες αναφορές σε τρίτους καθώς και κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων τρίτων. Επίσης απαγορεύονται δημοσιεύσεις πορνογραφικού περιεχομένου και κάθε είδους αναφορές σε θέματα που αφορούν παράνομες πράξεις ή είναι άσχετα με τους σκοπούς της παρούσης σελίδας. Τέτοιου είδους σχόλια και κείμενα θα διαγράφονται ΑΜΕΣΩΣ και χωρίς ειδοποίηση από το διαχειριστή ενώ σε ιδιαιτέρως σοβαρές περιπτώσεις ή σε περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος χρήστης διαπράττει κατ’ επανάληψη τέτοιου είδους παραβάσεις ο διαχειριστής της σελίδας έχει το δικαίωμα να εμποδίσει προσωρινά ή ακόμα και μόνιμα το δικαίωμα πρόσβασης στην σελίδα ή/και να διαγράψει τον λογαριασμό του παραβάτη.

4) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπορική διαφήμιση οποιασδήποτε μορφής με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Σχόλια που θα αναρτώνται γι' αυτό το σκοπό θα διαγράφονται. Απλή αναφορά της επαγγελματικής ιδιότητας του χρήστη δεν θεωρείται διαφήμιση. Οι χρήστες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν το υλικό άλλων χρηστών που βρίσκεται στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς.

5) Συνιστάται να αποφεύγεται από τους χρήστες η κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων για τη δική τους ασφάλεια. Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος χρήστης το επιθυμεί, δύναται να το κάνει με αποκλειστικά δική του ευθύνη.

6) Όποιος χρήστης ζητήσει την διαγραφή του, θα διαγράφεται το ταχύτερο δυνατόν.

7) Όταν κάποιος χρήστης δημοσιεύει κάτι που ανήκει σε άλλη ιστοσελίδα ή άλλο συγγραφέα, θα πρέπει να αναφέρει την προέλευση του κειμένου. Επίσης σημαντικό είναι και το αντίστροφο. Το υλικό που δημοσιεύουν στην σελίδα οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί οπουδήποτε αλλού χωρίς την έγκριση τους.

8) Δεν επιτρέπεται η άσκοπη επανάληψη του ίδιου σχολίου.
Ο σχολιασμός πρέπει να γίνεται βάσει του τίτλου και του περιεχομένου του δημοσιευμένου κειμένου. Εκτός θέματος παρατηρήσεις και τοποθετήσεις πρέπει να αποφεύγονται. Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης τοποθετηθεί εκτός θέματος θα γίνεται καταρχήν παρατήρηση από τον διαχειριστή και αν ο χρήστης δεν συμμορφωθεί, τα σχόλια θα διαγράφονται.

9) Απαγορεύεται η χρήση συνδέσμων που οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

10) Ο χρήστης κάθε λογαριασμού είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση αυτού.

11) Mη τήρηση οποιουδήποτε από τους παραπάνω όρους αποτελεί λόγο επίπληξης ή/και διαγραφής από την σελίδα.

 Ειδικότερα, για τους χρήστες με προφίλ συγγραφέα ή εκδοτικού οίκου, γνωστοποιείται πως για τη συνέχιση της συνεργασίας μας θα πρέπει να υπογραφούν ιδιωτικά συμφωνητικά των οποίων δείγματα παρατίθενται στη συνέχεια.

Δείγμα ιδιωτικού συμφωνητικού συγγραφέα

Δείγμα ιδιωτικού συμφωνητικού εκδοτικού οίκου

Για οποιαδήποτε απορία ή/και ένσταση παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Ευχαριστούμε!